PROGRAMMA 2019

Het speelschema 2019:

Speelschema als pdf download
Speelschema als download voor op je telefoon

AVONDPROGRAMMA:
van 20:00 tot 24:00 uur

Pub Tigh Barra:
Bakker & Niehaus

Café t Hert:
Men in Black

Café de Stam:
De Woudrukkers

Café ‘t Syl:
‘t Syl op vinyl. Met Dj Dennis

(NB. wijzigingen voorbehouden)

 

WE STELLEN DE ARTIESTEN GRAAG AAN JE VOOR:

2nd Blue

2ndblue is een muzikaal duo bestaande uit Johannes de Boer en Tine Bandstra.

Johannes op gitaar en zang & Tine op piano en gitaar.

Ze spelen sinds 2018 samen. Het repertoire bestaat voornamelijk uit sfeervolle luistermuziek en blues/rock/country.

Zie ook www.2ndblue.nl

Trio Kinwolwerris

Trio Kinwolwerris bestaat uit Renie, Afke en Dicky, 2 gitaristen, een accordeonist en zang.

Als trio bestaan ze nu 2 jaar, maar ze spelen al vele jaren samen in diverse koren. Trio Kinwolwerris een gevarieerd repertoire vanaf de jaren 50 tot aan heden.

Graag zorgen ze voor gezelligheid, zodat het publiek na afloop zegt: dit “KINWOLWERRIS” 

Rein Vallinga

Een kick. Op het podium voelt hij zich helemaal thuis. Voor feesten, diners, recepties, bruiloften en partijen kan Rein uitstekend uit de voeten.

We zullen zien wat Rein gaat brengen op Joure Swingt!

Berend Riemersma

Berend is een jonge muzikant uit Irnsum. Hij wisselt vlotte nummers af met prachtige eigen gemaakte soms gevoelige nummers. Berend is een jongeman met humor en een goed verstand. Erg muzikaal, daar gaan we in de toekomst nog veel van horen!

Henk Kuyper

Henk Kuyper, de bekende troubadour uit Heerenveen. Henk heeft vorige jaren ook op Joure Swingt gespeeld. Henk is een graag geziene gast en daarom deze editie weer aanwezig op Joure Swing 2019.

Zijn repertoire is zeer breed en zijn fantastische mondharmonicaspel wordt door menigeen gewaardeerd.

We zijn blij dat Henk er weer bij is dit jaar!

Petra’s Sprookjestheater

Er was eens, lang lang geleden, een klein meisje.

Vanaf het moment dat zij kon lezen was Petra al gefascineerd door sprookjes. Lang was zij van plan om daar iets mee te doen. Maar ja, WAT? 

Nu eindelijk na vele jaren is het er dan van gekomen:
Petra’s sprookjestheatertje: een kleine poppenkast met papieren poppetjes.

Undercover

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan; al van jongs af aan loopt muziek als een rode draad door het leven van de zussen Henriëtte en Gerda Minnesma.

Beide begonnen als achtergrond zangeressen en Gerda zong jarenlang in een blues/rock band.

Daarna kwam de muziek voor beide dames even op een laag pitje te staan, maar de aantrekkingskracht bleef. Bij gelegenheden werd er regelmatig door mensen gevraagd om even te zingen en vaak kwam dan het verzoek om het weer op te pakken.

Vorig jaar hebben de zussen dan ook de knoop doorgehakt.

Qua muziekstijl (rock and roll/country) zitten zij in het algemeen op één lijn en kiezen hierbij niet voor het standaard top 40 repertoire.

De ,,sisters in crime’’ gaan vanaf nu door het leven als: UNDERCOVER!

Het Speeldoosje

‘’Er was eens een meisje dat de wereld ronddanste: van de grootste kastelen tot de mooiste steden, langs alle bloemen en op alle stenen, van de diepste bossen tot het circus in Parijs.

Haar rode laarsjes met gouden veters stapten en sprongen overal, dag en nacht danste ze door. Op een dag werd ze zó moe, dat ze voor eeuwig in slaap viel.

Tenminste.. totdat de oude circusdirecteur een speeldoosje in elkaar timmerde: een magisch speeldoosje. Hij zette het meisje op het doosje, en wanneer de muziek begint te spelen.’’  
Kijk, ze danst!

Het Speeldoosje is een verhalende dans act waarbij het sprookje tot leven komt. Al draaiend op een sokkel, als een poppetje in een muziekdoosje, ontwaakt het Parijse meisje en danst ze haar rokken nog ronder en blozende wangen nog roder. Voor even danst zij, zolang de klanken klinken uit het doosje, tot ze gaapt, zich uitrekt, en weer tevreden slaapt als een roosje. 

Judy Fires, a girl with a story.

Als klein meisje stond ze op de keukentafel te zingen voor familie en vrienden, tegenwoordig staat ze op verschillende podia door het land. Deze oorspronkelijk Enschedese singer-songwriter is een vurige zangeres van eigen nummers en covers. Ze zingt in verschillende stijlen maar het liefst country en pop. Ze laat zich inspireren door muziek van Dolly Parton, Johnny Cash en The Dixie Chicks. Ze begeleid zichzelf op haar gitaar maar treed ook vaak op als gastartiest bij bands, orkesten en koren.

Bapo de Toeterman

‘Bapo’ is een originele komische muzikale performance met 22 chromatisch verschillend gestemde toeters, nauwkeurig binnen ‘knijpbereik’ bevestigd op een overall, samen met een loop station, een zelfgemaakte bass ukulele, een keyboard en beatboxing. Het geheel weergeeft een gevarieerd repertoire gaande van Klassieke evergreens tot Rock ‘n roll, Pop, Jazz, Reggae, Volksmuziek, Latino & Blues, in combinatie met jongleren (op 2 grote drums), dans, evenwichtskunsten, en slapstick.

de Ballonnen Nar

Met bellen op haar hoofd, een pofbroek en vele kleuren ballonnen vouwt deze nar sierballonnen in alle vormen en maten. Van hond tot papegaai en van bloem tot vlinder.

 

Een leuke en vrolijke manier om een presentje mee te geven aan kinderen.

Hester

Hester is het verrassende nieuwe solo gezicht voor een goed feest.

Voor populaire meezingers van Engelse en Nederlandse bodem ben je aan het goede adres. Denk aan : Dolly Parton, Ilse de Lange, AC/DC, Pink.

Afgelopen jaren speelde Hester bij bedrijfsfeesten, bruiloften , horecagelegenheden en dorpsfeesten.

Het Kermispaardje

‘’Thuis heb ik nog een ansichtkaart, waarop een kerk..’’ en kermispaard!

Tenminste, als het aan stalen ros Missy en haar zingende schoonheid Margootje ligt.

Vers van de carrousel geklommen om de levensliederen te zingen van Oud-Hollandse helden als Wim Sonneveld en Willeke Alberti. Swingend op haar showpony rijdt deze zangeres rond om ook andere gouden keeltjes mee te laten klinken!

Antiek, maar van alle tijden, tussen rose en paarse bloemen, een jurk om te zoenen, sleept deze dame je mee in nostalgie en de mallemolen van het leven!

De Vliegende Hollander

Tovenaar Runewold heeft het spookschip: de vliegende Hollander (het schip van zijn grootvader Willem van der Decken), met al zijn magie betoverd. Hij bevaart niet alleen meer de wereldzeeën, hij komt nu overal!

Zo door de eeuwen heen heeft Runewold nogal wat beleefd met die gekke geesten aan boord. De wonderlijkste verhalen heeft hij opgetekend, om te delen met het publiek. 

Maar zijn reis is nog niet ten einde, hij moet door tot in de eeuwigheid …

Last Minute

Last Minute, de getalenteerde band uit de Fryske Marren die zich onderscheidt met de elektronische geluiden uit Hilda’s synthesizer. Op Brêgepop speelde Last Minute nog in het voorprogramma van Nick & Simon. 

Met Hilda Hoekstra achter de microfoon en op de toetsen speelt Last Minute een origineel en veelzijdig coverprogramma. Laurens Terlaak Poot bespeelt de snaren en Jesse Ekkelboom laat met zijn drumwerk Joure op 16 augustus swingen.

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Share This